piñatapiñata

Ibland snurrar det lite innan man träffar rätt.

balkanröj i mitt hjärta

Publicerad 2010-10-31 23:54:00 i Allmänt,
Ett smakprov av helgens godbitar. Främst från lördagens balkanextravaganza.
Min favvo-Fia kom ju på besök i helgen och så fint besök måste underhållas! Därav följande program:

Fredag: Haga-fika med kärt återseende av funk-Mirjam. Grävande i Beyond Retros tjusiga gömmor. Fancy vindrickar-middag på rumpanbar med anslutning av Johanna med vän! Denna vän fick oss listade på Handels Halloween-pub (haha!), och vi tänkte att det vore spännande med ett socialt experiment. Alltid bra att röra sig i olika kretsar. Vi insåg några viktiga saker. Att läsa på Handels är tydligen väldigt hippt bland 90:rna. Att en krispig skjorta med knuten pullover runt halsen och lätt lockig backslick fortfarande är "inne". Att djävul/ängel alltid funkar som Halloween outfit. Samt att man blir transparant om man inte har läst 30p ekonomi. De såg liksom rakt igenom oss. Men det var en intressant utflykt! Vi drog vidare till Kellys där stämningen omfamnade oss och vi kände oss som hemma bland de likasinnade veganvännerna. Dock var det knökat så vi nöjde oss och for hem.

Lördag: Jag och en tjej från Världsbutiken stod och krängde Fairtrade-choklad till sossar och miljötroll som hade konferens på förmiddagen. Sen blev det Haga-shopping och ett besök på Prickig katt (världens bästa affär!) där Sandra införskaffade den ultimata heminredningsdetaljen. Bilder kommer senare.. Sen vart det matlagning och förfest med coolaste party-spexen ever (Sandra har öga för god smak alltså!) Det fick bli vår halloween-outfit helt enkelt. Behöver man något annat liksom? Och efter vin, östtysk vodka och balkanpepp drog vi till BALKAN BEAT PARTY!! Som jag längtat! ÄNTLIGEN skulle jag få se bästa balkanbandet (!!!!) TAKO LAKO igen!! Och herre je vilket galet röj. Årets konsert. Fötterna brann. Rumpan skakades. Det var eufori!! De är så.jävla.bra. Det kommer jag leva på ett helt år!

Söndag: Masade oss upp lite för tidigt för vårt eget bästa för att fara till kyrkan och agera publik till Sandra som skulle sjunga på en gudstjänst med sin kör. Och när det bjuds Arvo Pärt kan man ju inte tacka nej! När supersize-kanelbullen på Husaren i Haga sedan var intagen insåg vi att det inte kunde bli bättre. Så vi rundade av helgen med riktig folkisfeeling hemma i stugan, massa mys och Fia spelade en av sina låtar <3  Just like the good old Arvika-days.

Hejdå Stockholm! (Dock återkommer Sthlm redan på tisdag, då i form av Jennybäret!)

Ooooooooopa!


genus on my mind

Publicerad 2010-10-28 00:35:05 i Allmänt,

...sex timmars debattartikel-och museianalys analys (metaanalys!) i skolan

... sju timmars råskrivande på tenta-uppgiften (varför måste man vara en sådan som bara är disciplinerad när man har en deadline flåsandes i nacken?)

...förberedelser inför morgondagens insats som panelhöna. Vi drog lott om vem som skulle representera gruppen vid paneldiskussionen. Damn. Jag och slumpen har aldrig varit goda vänner. Jag vinner bara saker som jag inte vill ha. Ansvar och små leksaksdjur. Nåja, jag hoppas på att morgondagens paneldiskussion utvecklas till något slags actionfyllt Ricky Lake/ Jerry Springer-spektakel där vi alla spyr galla och flaxar med armarna. Det vore nog ganska befriande. Om det är fler än jag som suttit med tentan hela kvällen så finns det god chans för kortslutning i hjärnan. Låt oss hoppas!

...Ja, det fanns väl egentligen inte mer att säga. Jag lever och andas genus. It's my thing. Men efter imorgon blir det paus, och då får jag en stockholmare på besök så då blir det liv i luckan och härliga dagar.

..Har förövrigt spridit några av Fagerstapostens bästa godbitar vidare idag, till min basgrupps stora glädje. Den om kvinnan som anmälde den joggande kvinnan som hälsade på henne för ofredande väckte störst jubel. Man kanske skulle önska sig en årsprenumeration av Fagerstaposten i julklapp? Tänk att få börja varje dag med ett skratt till gröten! Snälla tomten..?

fyra saker

Publicerad 2010-10-27 00:17:49 i Allmänt,

...har upptäckt att ämnet "gås" tydligen är ett ypperligt samtalsämne för kallprat. Inget för väl fem lindyhop-tjejer samman som en diskussion kring gåsamiddag. Det fyllde hela pausen. En av tjejerna berättade att hennes mamma vunnit en gås en gång, på en tipspromenad. Det tyckte jag var något av det bästa jag hört.

...funderar på att adressändra till Café Eva, Haga Nygatan, då jag verkar ha flyttat in där. Idag satt jag där 11-17, det var nog rekord. Ekosoppa, kaffe för en femma, mysiga gäster (idag önskade en farbror mig en bra dag) och obegränsat med el till datamaskinen - jag har hittat det ultimata pluggkaféet! Så, c/o Café Eva om ni vill mig något..

...vill lyssna på något punkigt och högljutt. Men min roomie sover, och likaså borde jag. Så punken får vänta, vilket känns lite bittert. Det känns liksom inte så punkigt att ta hänsyn, eller gå och lägga sig..

...borde verkligen skrivit klart sin tenta vid det här laget. Verkligen. Men det har jag inte. Så imorgon blir nog en fin dag.

Godnatt!

något att bära med sig

Publicerad 2010-10-20 02:00:26 i Allmänt,

"...and life was simpler there.
You weren't hassled, you didn't have people trying to hold you up or goose you and stuff like that.
But that's all there was.
There was no chance for extension.
There was no chance to be destroyed or really be created there.
Just lived, and that's okay for some people, but I always felt something different stirring in me,
and that's what, that's like why I came here,
cause I knew there was stuff inside me that, that could like flower.
Maybe it would really ruin me.
Maybe I'd feel really shitty about it.
But at least it would come out"


- Patti Smith, ur filmen Dream of Life

spårvagn 10 - du är död för mig

Publicerad 2010-10-19 02:09:12 i Allmänt,

Det här var en udda måndag.
Jobbade i Världsbutiken 13-18 och pratade med ungefär 4 personer på de fem timmarna (det är inte direkt kvarterslånga köer till affären, tyvärr) Resten av tiden spenderade jag med att begrava näsan i kurslitteratur, frysa ganska mycket, dricka te och packa upp typ fjorton paket med choklad som doftade himmelskt gott och därmed gjorde min nötallergiska kropp galen av bitterhet. Fem minuter i sex ramlar det in en Stefan Holm look-a-like (med exakt samma hurtighet och längd som Stefan själv) som väldigt ivrigt frågade efter essensolja till sina tvättnötter. För tvättnötter är ju bra och sådär, men de luktar ju inget. Och ibland vill man ju bara ha den där doften av nytvättat i sina lakan. Det enda jag kunde erbjuda stackaren var nån slags eucalyptus-essensolja som luktade...halstabletter. Inte riktigt vad han var ute efter. Så han studsade iväg igen.

Sen for jag hem och "lagade" nån slags "middag" bestående av burkbönor, majs, morötter och tio oliver (behöver jag säga att det är en vecka kvar tills studiemedlet kommer..) Snabbt, snabbt fick jag tugga i mig det, för sen skulle jag fara tvärs över stan och möta upp en tjej från LindyHopen då vi skullle våga oss på Måndagsträningen borta hos West Coast Jitterbuggs. Vi fick allt gnugga dansknölarna rejält innan vi kom ihåg hur det var man skulle styra sina lurviga, men tillslut så gick det rätt bra. Vi var nog lite väl naiva i vår tro att vi efter tre kurstillfällen skulle klara oss på egen hand. Men roligt var det! Och charleston-stegen och triplestepen och backstepen och bambadamen satt rätt bra ändå.

Sen skulle jag åka hem. Trodde jag. Men det skulle jag inte. Istället skulle jag åka på sightseeing i Göteborgs nattlandskap. Tydligen. För jag hoppade på 10an, stensäker att den gick ända hem. Därför kopplade jag av, lyssnade på musik - och märkte inte alls att vagnen inte körde över bron som den borde gjort (!) utan istället fortsatte ett varv till in mot stan. Lagom tills jag var på Valand upptäckte jag att jag åkt vilse. (Hade jag åkt fyra hållplatser till hade jag varit tillbaka där jag startade. En fin cirkelåkning helt enkelt..) Då fick jag snabbt, men elegant, kliva av. Jag tittade skeptiskt på 10ans hållplats på andra sidan gatan, men mitt förtroende för 10an hade fått sig en rejäl törn efter denna eskapad så jag gav tian en ondskefull blick, knatade i ren protest bort mot seven eleven, köpte en godispåse och ställde mig surmulen i blåsten och väntade på 5an. Som tog mig hem, tillslut.

Väl hemma var jag så uppe i varv av dansen och vilsenheten att jag började baka en morotskaka (som blev gudomlig! färskrivet citronskal is the shit!) och lyssna på debatten ur Folke i P2 om SD:s ekonomiska satsning på folkmusiken. Många fina poänger där från SD-representanten. Det får nästan bli ett eget inlägg.

Nu ska jag glasera min kaka och sen får det nog bli dags att sova.

Adjö näsduk

det är inte riktigt okej..

Publicerad 2010-10-17 23:58:34 i Allmänt,..att alla dessa böcker enbart är till EN delkurs. Eh, vill passa på att säga tack till Malmö Stadsbibliotek. Utan dem vore jag en fattig kvinna/människobarn.

Hm, människobarn är egentligen ett ganska bra, könsneutralt ord. Dessutom ger det lite cred till barnen, att de minsann inte bara är barn utan också människor med samma rättigheter som vuxna. (Jag har spenderat hela dagen med näsan i en bok med titeln "Barns röster om våld" och är därmed något insnöad. Började på ett helt resonemang här, men insåg att det är lite fel forum. Sparar det till tentauppgiften ustället.)

Man borde kanske se Djungelboken igen. Den var kanske sjukt före sin tid. Bagheera var kanske hur queer som helst? Och där kan vi verkligen snacka om annorlunda familjebildningar. En björn till farsa liksom..

Hej - jag är en genusstudent.

kulturtantspoängen rasar in

Publicerad 2010-10-15 02:08:21 i Allmänt,

Det var ju det här med att sova... Gick inte så bra. Fastnade framför en massa spännande saker som jag tyckte jag gott kunde unna mig. Jag orkade verkligen inte med att plugga mer idag. Min hjärna behövde en paus. Bakade en kaka, lyssnade på Folke i P2 från Urkult (Trio Mio och Kroke - minns att jag och Jenny låg och sov på gräsmattan under 92% av Kroke-konserten) tittade på några avsnitt av Klubbland på svtplay (bl a Anna von Hausswolff, Taken By Trees och Junipkonserten som jag och Joel var på. Inte trodde vi väl att snubben som stod precis framför oss med en kamera kom från SVT. Då kunde man ju ställt sig framför menar jag. Det kanske var min enda chans att någonsin hamna på tv. Och så sumpade jag den. Doh!) Fick bli ett Kobra-avsnitt också. Handlade om Google och hur de lagrar ALLT om oss. Eller snarare att vi frivilligt ger dem all information de vill ha. Vi säljer oss gratis. För att citera Kristofer Lundström "Det känns lite kletigt"

Nu ska jag sova. Fast först gå in i vårt badrum som är lysrörslöst för tillfället då det smällde häromdagen. Istället har vi min skrivbordslampa stående ovanpå badrumsskåpet. Vilket innebär att man måste lyfta ner den, tända den och sätta tillbaka den igen. Jag bara väntar på dagen då jag tappar den i toaletten...

Go'natt!

vuxna män gör saker tillsammans

Publicerad 2010-10-14 23:56:33 i Allmänt,Det här är så bra! Jag trodde stenhårt att det var ett skämt. Men icke - det är det bästa. Det här är helt och fullt på allvar och det gör mig så glad i själen att se dessa män släppa loss. Nu tror i och för sig genusvetaren i mig inte riktigt på att det här skulle vara något speciellt manligt behov. Jag tror att vi alla har en stark kraft inom oss som vi behöver släppa ut ibland. Om man gör det genom att spela fotboll, dansa frigörande dans, lira elgitarr eller leka vilde spelar inte så stor roll. Jag tror att vi förtrycker väldigt mycket av vår inre energi för att passa in i vardagen. Vi behöver få fåna oss och bara känna ibland.

Dags att starta en facebook-grupp? Vi ses i Hisingsparken på söndag, jag fixar trummor och terapeut-looken - ni tar med ved och tändstickor. Nu jävlar ska det lekas vildbasare!

Yeehaa!

det är nått visst med naturen

Publicerad 2010-10-14 01:02:34 i Allmänt,En av de bästa sakerna med Göteborg är att det är så nära till Malmö. Då kan man fara hem och spendera en helg i skogen med bra människor som gör en glad. Kände verkligen att jag behövde komma ut och få vara mitt i naturen (no pun intended..) Och det är få saker som slår skogarna i Skåne såhär i hösttider. Blev lördagspromenad med Joel, söndagspromenad med Jessica (dock mer mad än promenad) och kvällspromenad med Izabelle. For tillbaks till Götet med höstlöv och frisk luft i hjärtat.

Patti Smith och "The Jackson song"
- dags att sova -

broar som bråkar och bortskämda barn (dvs, jag)

Publicerad 2010-10-08 01:27:08 i Allmänt,

Den här dagen började inte bra. Sov lite för länge, åt lite för lite, kastade mig iväg och missade den förbaskade spårvagnen som alltid är för tidig! VAD ÄR GREJEN GÖTEBORG? Närjag väl kom på nästa vagn, ja då är det broöppning! Då ska det paddla en massa båtar i snigelfart under bron vilket innebär att vi står still i flera minuter. Ja, jag blev sen. Menmen..

Hade lite föreläsning och sen for vi till Stadsmuseet där vi gick runt och kollade på alla utställningarna och spånade inför uppgiften vi ska skriva. Rätt roligt faktiskt, kändes sjukt pretto och flummigt i början, men efter ett tag kom man in i det.

Sen var det dags för nästa fadäs. Jag kom hem, käkade lite och drog iväg på en joggingrunda i parken. När jag sen kommer hem, varm och svettig efter två (TVÅ! Jag är sjukt bra!) varv i parken, ställer mig i duschen och vrider på kranen så upptäcker jag att vi, tydligen, inte har något varmvatten! Och finns det något gräsligare än att duscha iskallt? Inte i min värld.. Så jag stapplar bittert och svärande ut ur badkaret igen, lagar lite mat och skjuter på tanken att behöva duscha eskimå-style. Intalar mig själv att tankekraft funkar och att om jag utför nån slags varmvattensdans (jag tänker, regndans funkar ju..) så kommer det nog tillbaka snart. Om det berodde på mina fantastiska moves eller bara nån slags teknikalisk omställning vet jag inte (även om jag tror stenhårt på första alternativet) men nog kom värmen tillbaka. Tjohå, tjohej - tack för det. Sen skämdes jag lite för att jag är ett bortskämt svensson-barn vars liv kraschar när hon inte får duscha varmt. Inte okej. Jag är en sån person som skulle sätta sig och grina efter två minuter i Robinson.

Men jag fick avsluta dagen med att fara hem till min mannen med de lila manchesterbyxorna (Tomas) och där träffa hårdrockstrollen Didi och Rasmus som är är i stan för att (daah! såklart!) gå på Pain of Salvation ;) Det blev lite öl (det är ju ändå oktober!) och bara häng, precis som förr på den gamla goda folkistiden. Precis den folkis-fixen jag behövde!

Jag har inte alls gjort det jag borde i skolväg dock.
Men, det kan man göra imorgon!

Sov gott!

London, baby!

Publicerad 2010-10-06 12:04:53 i Allmänt,Min fru och vårt blivande hem, Drottningholm. Ursäkta kungen och drottningen, men ni har ju så många andra hus. Vi behöver slottet bättre än er. Fast ni kan ju få komma och hjälpa till att städa ibland om ni vill. Vi är inte så husliga av oss, jag och min kära maka. Vi tycker bättre om att ligga på schäslongen och dricka te och prata med våra påfåglar.

Nu ska jag iväg och jobba några timmar i Världsbutiken! Tjohej!

det går bra nu

Publicerad 2010-10-05 23:55:08 i Allmänt,

Det börjar märkas att hösten är i rullning, saker är på gång. Den här dagen var fullsmockad av bra saker. Först en föreläsning som iofs var ganska seg - börjar tröttna på ordbajsande och teoritjöt - sen några timmars lärlingsträning i Världsbutiken, en snabb middag på Burger King då jag mötte upp Sara som äntligen kunde överlämna Queersverige till mig (tack för lånet!) och sen två timmars lindyhopande. Någonstans mitt i allt detta har jag dessutom lyckats boka in en Londonresa sista helgen i november tack vare Linas superskills (bless you ryanair) samt (om ödet vill mig väl) hittat en perfekt helg att åka till Norberg på! Och äljat på om högskolepluggets våndor och diverse komiska livssituationer med finaste Nessmar!

Helgen som var bjöd på Stockholm i tjusigaste höstskrud. Fika med favvo-Fia på söder, färjan till djurgården för kaffe och äppelpaj, spårvagn till plattan, mötte min fru Lina och gav henne en röd ros (för man ska alltid ge sin maka blommor så hon vet att man uppskattar henne) åkte till Bromma, promenerade i armkrok utanför kungens hus ( alias Drottningholm), åt falukorvsmackor, sprang på halva Idol-gänget och mötte upp kära Hanna för öl och nostalgiskratt i en källare på söder. Sen hem i en bil med familjen Hallgren på söndagen. Det var en bra helg det!

Nu ska jag dricka te och äta kanelbulle och njuta av dagens glädjeämnen.

Om

Min profilbild

Jessica

Lindyhoppande klänningsnörd med passion för trevliga saker som feminism, miljö, musik, retro/vintage och kultur. Läser till en kandidatexamen i Globala Studier i staden jag kommit att älska - Göteborg. Här skriver jag om stort och smått, argt och glatt. När andan faller på.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela