piñatapiñata

Ibland snurrar det lite innan man träffar rätt.

December #29

Publicerad 2011-12-30 00:40:08 i Allmänt,

Julklappen som var svårast att släppa taget om och faktiskt ge bort till någon som inte var en själv.


December #26

Publicerad 2011-12-26 22:43:10 i Allmänt,

Livsgrubbel:

Försöker fundera ut om jag vill bo på landet i ett stort (eller litet) hus och odla grönsaker, ha egna höns, världens vackraste trädgård, gamla koppar i gamla skåp, en brinnande brasa, knarrande golv och en skog runt hörnet.

Eller om jag bara vill känna någon som har det.

Som jag kan åka och hälsa på när de landsbygdsromantiska drömmarna knackar på och behöver levas ut.

Tuff nöt.

December # 19

Publicerad 2011-12-19 01:58:20 i Allmänt,


Under veckan som gått har Musikhjälpen befunnit sig i Göteborg. Jag har friterat falafel med Gonza, Tareq Taylor och killen från Här är ditt kylskåp, blivit kramad fyra gånger av Saman, blivit förbipasserad av hela The Hives på ett avstånd mindre än en meter, tittat på Moto Boy och Jonatan Johansson tidigt en kall torsdagsmorgon, stirrat mig mätt på Jason, skramlar runt med bössa på stan och fått tuggummi istället för kontanter av en handelsstudent, dansat bugg med Karin på torget till tonerna av Eloise osv osv..
MEN ! Det allra, allra bästa var LINDYFLASHMOBEN som jag lyckades styra upp igår. Det var något av det roligaste och läskigaste jag gjort. Jag hade fått idén redan i början av veckan: att det vore grymt kul att samla ett gäng från West Coast Jitterbugs, samla in pengar, önska en låt och börja spontandansa lindy hop mitt bland publiken på torget! När sedan två andra från min lindykurs också blev pepp på idén bestämde vi att skulle köra. Bära eller brista - vi måste försöka. Och efter lite mailbombande och ett event på facebook som spred sig som en löpeld så började det se riktigt lovande ut. Så här löd eventet:

Hej alla lindyvänner!

Som ni säkert vet så har Sveriges Radios välgörenhetsinitiativ Musikhjälpen dragit igång på Gustav Adolfs Torg här i Göteborg. De samlar in pengar för flickors rätt i skolan, man kan skänka pengar och önska låtar på plats i glasburen och det är full
... ruljans med gäster och aktiviteter från glada människor på utsidan av buren. I tisdags kväll var vi tre WCJ-medlemmar som stod utanför buren och funderade över ett bra och roligt sätt att samla in pengar. Då slog det oss; en lindyflashmob! Vi borde samla ett gäng glada WCJ-are som kan börja spontandansa utanför glasburen! Visst vore det fantastiskt?

Planen lyder som följande:
Vi samlas klockan 15.45 den 17 december (= LÖRDAG!) vid den stora julgranen på Gustav Adolfs Torg.

Vi kommer stå och hålla en skylt där det står WCJ. Där sammanstrålar vi med lagom diskretion och samlar ihop de pengar vi i förväg skramlat ihop från oss själva, vänner, bekanta, arbeten, skolklasser etc. Dessa pengar lämnar några av oss in i luckan i glasburen där vi berättar om vår plan och önskar en låt för ändamålet. (Vi funderar på Movits – Fel del av gården!) Sedan placerar vi strategiskt ut oss bland folket på torget. När låten väl drar igång, ja då plockar vi fram våra bästa dansmoves och visar det bästa som WCJ har att erbjuda!

Ta med er så mycket pengar ni kan förmå, det ökar chansen att vi får låten vi önskar. Och så får fler flickor gå i skolan :)

Kom och swinga loss för en god sak!


Jag var SÅ nervös på lördagsmorgonen. SÅ mycket kunde gå fel. 1) Ingen skulle dyka upp, 2) Bara följare skulle dyka upp = dåligt för något som bygger på PARdans 3) låten skulle vara för snabb 4) låten inte skulle spelas alls 5) Jag skulle stå som en looser och säga "Jaa, det var ju tråkigt det här. Då får vi väl gå hem igen.."osv osv.

MEN - allt gick helt fantastiskt. Det dök upp över trettio personer! Vi gjorde först en smsflashmob där vi skickade in exakt samma sms exakt samtidigt (prick 16.00) Sen samlade vi ihop pengar från oss själva, vilket blev över 4000 kronor! Därefter gick vi runt och pratade med producenten. "Hej, vi har jättemycket pengar och vill prata med någon som är ansvarig för innehållsprogrammet." (Bra retorik Jessica..) Pang, bom så stod vi på torget igen och inom loppet av fem minuter fick vi vår önskelåt. Movits med Fel del av gården. Sen blev det så här:


Det var typ världens bästa dag.

December #4 (och #5)

Publicerad 2011-12-06 01:26:02 i Allmänt,

Började dagen med den.
Avslutar dagen med den.

Fantastiska First Aid Kit. Såg dem på Nefertiti förra onsdagen och det var ren och skär magi.
Världen ligger för deras fötter. Jag njuter av varje steg.Nu har vi en gran i vardagsrummet.
Och jag är lycklig.

December #2

Publicerad 2011-12-03 01:20:58 i Allmänt,

Hönan har landat. Mamma är här.

Vi var på Liseberg och det var magiskt. Jag var fem år och min största dröm var att bli isprinsessa.

Julstämningen har officiellt infunnit sig.

December #1

Publicerad 2011-12-02 00:16:06 i Allmänt,

Första december. Man kanske skulle göra någonslags egen liten julkalender här på lilla bloggen? Vi får se hur det går. Jag kan ju försöka bjuda till lite för er fina människor som tittar in här lite då och då.

Ikväll har jag planerat mitt julstök litegrann. Vad som ska bakas och så. Vilka pärlor från "Jul med Ernst" som ska se dagens ljus i vårt kök osv. Nu lyssnar jag på några nyfunna jultoner som jag misstänker kommer bli permenterade i jullistan. Nils Landgrens "Christmas with my friends". När man har fått nog av bjällerklang och last christmas och vill luta sig tillbaka på lite jazzigare tongångar.

Och så sitter jag och drömmer inför julfesten med lindy hopen den 10 december. Det är tema Cirkus (!) och jag ska vara en clown. Men inte en skrikig kulörclown. Nej, en fin och ledsen vintageclown.

Ungefär så härOm

Min profilbild

Jessica

Lindyhoppande klänningsnörd med passion för trevliga saker som feminism, miljö, musik, retro/vintage och kultur. Läser till en kandidatexamen i Globala Studier i staden jag kommit att älska - Göteborg. Här skriver jag om stort och smått, argt och glatt. När andan faller på.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela