piñatapiñata

Ibland snurrar det lite innan man träffar rätt.

That's the way - aha!

Publicerad 2012-01-23 00:10:21 i Allmänt,

Idag har jag skottat snö och varit på thédans.

Och när jag såg den här videon precis, då fick jag en aha-upplevelse.

Jag insåg vad det är som jag älskar så mycket med swingmusiken, med jazzen och med dansen.

Jag insåg att det finns ett nyckelord som löper som en röd tråd i min intresseschizofreni.
Något som jag antagligen ganska omedvetet letar efter.

Lekfullhet.

hejdå hemtenta

Publicerad 2012-01-19 01:42:12 i Allmänt,

Hemtentan är död och begraven. Karin och jag har druckit gravöl och jag har skypat med sydamerika. Så himla fint att få en skymt av min älskade Lina i ett headset på ett litet hostel i Bolivia.

Som vanligt körde jag in i det sista på tentan. Karin och jag har suttit i köket i precis tolv timmar och tillsammans vridit oss genom våra tentaplågor. Tjugo över elva tryckte jag på skicka-knappen. Åh, vilken lättnad.

Tänkte bjuda på några tentarelaterade godbitar:

"Neoclassical economics has climbed about as high as is possible for a social science, and it has therefore attracted a crowd of critics. On the one hand, sometimes they seem like a legion of pygmies hurling sour grapes at a giant. On the other hand, they may be Davids who will one day bring Goliat chrashing down.” – seriösa metaforer i kursboken.

”Bortsett från att detta koncept har tusen brister och är en utopi, så är det ett intressant tankeexperiment.” - jag diskuterar mina egna förslag med mig själv i utkastet.

”Jag har ju skrivit något som skulle kunna vara ett svar, om det inte vore så jävla dåligt” – Karin reflekterar över sin prestation

Nu streamar jag mig igenom First Aid Kits nya skiva och får rysningar av hur läskigt storslaget det är. På lördag ska de spela och signera på Bengans. Finns inte ett tvivel i världen att jag skulle missa det.

Lutar mig tillbaka, sluter ögonen och tar ett djupt andetag.pirr i magen

Publicerad 2012-01-17 12:13:31 i Allmänt,

Åh, tjugotalsromantikern i mig vrider sig i glädjeextas just nu. Har precis sett trailern till filmen The Artist..
Den utspelar sig under stumfilmens sista flämtande andetag (=slutet på tjugotalet!!) och är tydligen till stor del en stumfilm i sig själv. Otroligt djärvt drag i dagens filmindustri. Hade hoppats på att kunna se den under Göteborgs Filmfestival men den var redan slutsålt.. Måste hålla ut till 9 mars. Lite sådär "pirr i magen"roligt att ha något att se fram emot dock.

Men åh, bara titta på den..


Januari #16

Publicerad 2012-01-16 02:14:04 i Allmänt,Dance dance dance


För det är det jag gör nuförtiden. Och det gör mig lyckligare än någonsin.
Igår var en av de finaste lindy hop kvällarna hittills. Vi åt middag hos oss, åkte till Forum och dansade nonstop från nio till ett. Där i mitten någonstans var det Jack N Jill final och jag dansade så det rök om fotsulorna. Det var något av det roligaste jag gjort. Jag och min tilldelade kavaljer hamnade dock inte på pallplats, men det rörde mig inte i ryggen. För jag hade mina vänner omkring mig som gav mig så mycket kärlek att en förstaplats bleknade i jämförelse.

Ikväll har vi varit på bio och sett Martha Marcy May Marlene och jag har skrivit tenta och ätit smörgåsrån med ost som om det vore chips.

Allt är bra. Inget är dåligt.

Januari #11

Publicerad 2012-01-11 00:40:09 i Allmänt,

Saker som hänt så här långt in på 2012.

- Nyår var mer än bara en dag. Det var tre dagar till därefter då mitt jennybär var kvar och vi fick tid att prata och mysa. Vi var många vänner i lägenheten och vi dansade shottis och polska i vårt vardagsrum klockan två på natten.
- Sara och jag blev sambosar igen och allt är därmed precis som det ska vara.
- Jag återvände till Holmens Marknad där bokhyllan/skrivbordet jag tittade på i december stod kvar. Som om den var menad åt mig. Jag köpte den och fick den hemkörd till högre pris än vad hyllan i sig kostade. Men så värt det. Vi är själsfränder, den och jag. Jag gjorde om mitt rum, slängde ut det gamla och tog in det nya och med det kom harmoni.
- Jag grupparbetade och skrattade massor med världens bästa grupp och vi gjorde klart vår fallstudie om Linas Matkasse.
- Jag var med i en lindyhoptävling, Jack N Jill,  för första gången. Och blev en av fem som utav tio tävlande gick vidare till final. Sjukt oväntat, men en otroligt fin peppmorot för att fortsätta dansa! På lördag är det Stomp Off och final! Då blir jag lottad med en kavaljer och sen är det tre danser som gäller. Under den ena ska vi dansa i någon slags spotlight och visa våra bästa moves i någon minut innan det blir nästa pars tur. Visst låter det som taget ur en bradålig collegefilm à la save the last dance. Jag hör redan stråkarna och applåderna.. Priset är en resa till ett lindyläger i Vilnius, Litauen. Fantastiskt!
- Jag började skolan igen och vi redovisade vår fallstudie. Det gick så himla bra, och nu är vi äntligen klara!
- Jag drack redovisningsöl och firade med fina människor och insåg för femhundrade gången att jag har världens bästa klass!

Imorgon är det dags för hemtenta! Känns som en bit kaka när jag har mitt nya gamla fina bokhylleskrivbord att sitta vid. Känner mig smartare bara av att vara i dess närhet.

Godnatt!

Januari #3

Publicerad 2012-01-04 02:03:14 i Allmänt,

Nytt år. Har inte haft tid att sammanfatta det gamla än. Har inte haft tid eller lust att älta denna gången. Har haft för roligt och för mycket folk runtomkring mig för att hinna tänka. Men när saker börjar sjunka in ska jag titta tillbaka litegrann. För minnets skull. Men ikväll nöjer jag mig med att visa vad vi fann i skogen när jag var hemma under julen. Sånt här får mig att tro på magi.

Välkommen 2012. Du blir nog trevlig att umgås med.Om

Min profilbild

Jessica

Lindyhoppande klänningsnörd med passion för trevliga saker som feminism, miljö, musik, retro/vintage och kultur. Läser till en kandidatexamen i Globala Studier i staden jag kommit att älska - Göteborg. Här skriver jag om stort och smått, argt och glatt. När andan faller på.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela