piñatapiñata

Ibland snurrar det lite innan man träffar rätt.

runt midnatt

Publicerad 2010-11-23 00:06:55 i Allmänt,

Så här popsnörig ser jag ut när jag sitter i köket om kvällarna och svtplayar.
Kvällens session: PSL på festival - Siesta. Får lite hemlängtan av alla skåningar i rutan.


Stockholm imorgon kväll. London 07.00 onsdag morgon...

mina tår dansar

Publicerad 2010-11-22 22:41:26 i Allmänt,


Tänkte utnyttja den lilla bloggpower jag eventuellt sitter inne med och använda den till att puscha för riktigt bra musik. Viktor (folkisvän från skinnsberg) alias V-DOGG har äntligen släppt sin skiva på nätet! Fick höra lite av den när jag träffade honom och Joel i Malmö i höstas. Redan då tyckte jag det lät sjukt lovande. Fick smakprov på Dance Machine (som doftar Tough Alliance, mm..) och Holy Socks redan då, och de står sig faktiskt fortfarande som favoriter. Men även första spåret Yelp fick fötterna att börja dansa (trots att jag sitter ner..) Vid närmre eftertanke (och lyssning) finns det nog inte ett enda dåligt spår. Allt är bara tokbra. Det här ska poppas i hörlurarna hela vägen till Stockholm imorgon.

Vill du också bli tokpepp och fett med glad? Gå in och ladda ner Dogwork på:

http://blnzbeatcrew.blogspot.com/2010/11/nytt-skivslapp-v-dogg-dogwork.html


Ring hem dina vänner och DANSA!
Eller bara dansa runt i vardagsrummet själv. Finns det något bättre?

lykke

Publicerad 2010-11-21 01:54:05 i Allmänt,

Knarkar Lykke Li. Svtplayar hela säsongen av "Sommaren  med Lykke" på PSL. Blir sjukt jävla inspirerad. Hon är så. jävla.bra. Och så jävla cool.
Har alltid älskat Lykke, men vi har liksom haft en paus ett tag. Den gamla skivan har legat och skramlat långt bak i en spotify-lista. Ni vet, man har ju ofta de där skivorna som man älskar men ganska sällan lyssnar på eftersom man lyssnat på dem så mycket att de etsat sig in i kroppen. Man behöver nästan inte lyssna på dem längre, för de sitter i ryggmärgen, eller djupt i själen. Det räcker att man tänker på dem för att de ska väckas till liv, för att känslan ska komma tillbaka.
Men jag har längtat efter något nytt. Nya känslor. Nya rytmer. Och eftersom Lykke inte verkar kunna göra någonting fel, har man tagit för givet att nästa singel kommer vara storslagen, minst, no doubt. Men min reaktion när jag väl hörde den nya låten var "(djup inandning av förväntan och..) en tung suck med ett frågetecken efter. Det var så annorlunda mot vad jag väntat. Jag ville inte riktigt erkänna för mig själv att jag inte tyckte den var sådär storslagen. Jag glömde bort att jag hört den. Men efter att ha lyssnat om, gett den tid och, framförallt, sett videon är jag såld. Och körsbäret på toppen var PSL-programmet. Ni borde se det. NU! Eller så kan ni bara titta på det här och bli sjukt jävla imponerade.

Vilken jävla kraft.


snöflingor och solrosor

Publicerad 2010-11-20 01:56:53 i Allmänt,

Har precis kommit hem från en riktigt fin kväll. Var på Saras pre-födelsedagsmiddag på Solrosen med massa fina människor. Gillar att diskutera genus och Freud över en tallrik veganmat och ett glas öl! Men jag undrar ändå om inte det bästa med kvällen var att komma ut från restaurangen och upptäcka att det snöar! Och att sedan hoppa av vagnen och höra hur det knarrar under fötterna hela vägen hem. Nu sitter jag här i soffan och pratar med snöflingorna och hostar lite mellan varven. Det är en sådan hosta som nästan frambringar nån slags övertoner då den studsar mot väggarna i vår tysta lägenhet. Imponerande.

Häromdagen blev jag visst utmanad av finaste Mia ( justmia.blogg.se ) att svara på några frågor. Och det tänkte jag att det kunde jag väl göra. Så här kör vi:

4 saker..

4 TV-program jag ser..

1. Kobra (för att Kristofer Lundström är som Ernst, fast med kultur istället för gardiner)
2. PSL på festival (per sinding-laaaaaarrsen i mitt hjärta!)
3. Starke Man
4. Vänner (blir aldrig fel)

4 saker jag gjort idag..
1. Blivit väckt av Sandra (06.20) som hade spotifyat Sigur Ros i köket för att hon tyckte det skulle vara fint och lugnt att vakna till = jag har världens bästa rumskamrat!
2. Skippat planen "gå upp ap-tidigt och åka till skolan för att plugga", och istället softat kvar i sängen i två timmar med Sigur Ros kvar i bakgrunden. 
3. Åkt in till stan för att stå och sälja fairtrade-grejer på Kvinnofolkhögskolan, men fått beskedet att de ångrat sig och ville att vi skulle komma en annan dag. Tack för den. Åkte därför hem och gjorde nudelsoppa.
4. Ätit vegan-ratatouille och firat finaste Sara i goda vänners och nya bekantskapers lag. Samt gått med i en bokcirkel. Samt hostat alldeles överjävligt mycket.

4 saker jag längtar efter..
1.
London på onsdag!
2. Den nya säsongen av Hipp Hipp.
3. Glöggmys! Och kanelbullarna som jag ska baka på söndag.
4. Mina vänner och familj. Alltid.

4 saker på önskelistan..
1.
Mer kultur i Göteborg!
2.
Baskramande, feta hörlurar som kan sparka rumpa med mina patetiska öronsnäckor..
3. Ett digitalt trumset vore fränt.
4. En trio bestående av Antony, Robyn och Moto Boy i minitiatyrversioner som jag kan ha i lådan bredvid min säng och ta fram och prata med lite då och då. Eller bara ställa upp på rad bredvid kudden och be dem sjunga en godnattsång.

hem till byn

Publicerad 2010-11-08 23:25:07 i Allmänt,

Är hemma i Göteborg igen efter skimrande dagar i Norberg. Som rehab för själen. Bodde i ett gult hus med frost, solsken och tre småfeta ponnysar utanför fönstret. Fikade hos Elsa igen. Lyssnade på musikmanifestation och omvälvande tal - för medmänsklighet, mot främlingsfientlighet. Mindes bortgångna och saknade själar i en vacker kyrka full av tända ljus. Och träffade fina fina människor som jag redan saknar alldeles för mycket.

Kom hem med nya krafter, ett inre lugn och en längtan efter en stuga i skogen.

Försöker styra upp min morgondag. Den kommer bestå av ett fasligt fläng med att hämta ut biljetter, plocka upp kurslitteratur, packa väskan igen, gå på föreläsning och sen fara hem till Malmö. Kommer missa två föreläsningar men jag bryr mig faktiskt inte. För jag vill hem. Jag har familj och vänner som väntar, en starta-eget-dag som ska sparka igång en dröm och framförallt...världens bästa brorsbarn som måste kramas om!

Det får bli en vecka helt enkelt.

bara en känsla

Publicerad 2010-11-05 00:56:29 i Allmänt,

Regniga gator och allting känns grått,

Vindar som blåser och en känsla av blått.

Piruetter, du följer efter. Och jagar mig nerför vägen.

Virvelvind mot min kind. Och en doft av sammetsrött.

varm choklad och en halv hagabulle

Publicerad 2010-11-05 00:23:41 i Allmänt,

Är ett jennybär fattigare. Fick bara ha henne här i två dagar, sen for hon iväg igen. Men det var två fina dagar, bortsett från hällregnet då. Göteborg visade sig från sin allra bästa sida! Men vi läste Pippi och Elsa Beskow sagor på biblioteket, drack öl på Kellys, kollade på film, drack kafé på språkkaféet och lite annat smått och gott.

Idag skulle vi haft föreläsning, men den blev inställd så istället låste jag in mig själv i lägenheten med all kurslitteratur. Tiina Rosenberg och jag hade en fin förmiddag i soffan.

Tog mig bara ut för att gå på vattengympa. Jag vet att det är sjukt hög tantvarning på det. Men jag kan inte låta bli att tycka det är så himla roligt! Jag blir inte sådär arg och irriterad som jag ofta blir på "pumpa järnet" pass (som jag är en så himla frekvent besökare av) Plaska omkring i vattnet är mer min melodi!

Hela dagen har jag känt mig lite småvirrig och vilse i pannkakan. Jag bara går och inväntar morgondagen. Kan inte riktigt förstå att det är dags. Att väntan äntligen är över. Att jag ska få se mina folkistomtar och folkistroll igen.

Att jag ska få åka hem till Norberg imorgon och träffa skinkfamiljen igen!!

Det kommer bli magiskt!

när universitetet goes youtube

Publicerad 2010-11-03 00:02:14 i Allmänt,

Idag analyserade vi den här musikvideon i skolan. Jag gillar att universitetet är så 90-tal! Och att man mitt bland allt prat om "bovareska"läsningar, intersektionalitet och dikotomier kan slänga in lite knasiga inslag. För att lätta upp stämningen liksom. Eller så försöker man bara desperat att nå ut till oss kids..

I wear tight clothing, high heeled shoes
It doesn't mean that I'm a prostitute, no, no, no
I like rap music, wear hip hop clothes
That doesn't mean that I'm sellin' dope no, no, no

Oh my forgive me for having straight hair, no
It doesn't mean there's another blood in my heir, ya, ya
I might date another race or color
It doesn't mean I don't like my strong black brothers.

oh la la, oh la la, oh la la, oh la la

Why oh why must it be this way?
oh la la, oh la la, oh la la, oh la la
Before you can read me you got to learn how to see me, I said

Free your mind and the rest will follow

Be color blind, don't be so shallow.
Free your mind and the rest will follow
Be color blind, don't be so shallow

So I'm a sistah

Buy things with cash
That really doesn't mean that all my credit's bad, oooh
So why dispute me and waste my time
Because you really feel the price is high, for me
I can't look without being watched, and oh
You rang my buy before I made up my mind, OW!
Oh now attitude, why even bother
I can't change your mind, you can't change my color


Vad ska man säga? Way to go, En Vogue!

Det här var gårdagens analys.  Idag fick vi analysera queerperspektivet i Pass this on med The Knife. Gillar kontrasterna emellan de två.

Jag tycker "Genus och kultur" delkursen verkar himla lovande så här långt!

Om

Min profilbild

Jessica

Lindyhoppande klänningsnörd med passion för trevliga saker som feminism, miljö, musik, retro/vintage och kultur. Läser till en kandidatexamen i Globala Studier i staden jag kommit att älska - Göteborg. Här skriver jag om stort och smått, argt och glatt. När andan faller på.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela