piñatapiñata

Ibland snurrar det lite innan man träffar rätt.

way out bäst

Publicerad 2011-06-27 23:05:16 i Allmänt,

WAY OUT WEST!

Biljetterna är bokade.

Jag och Jessica och förhoppningsvis resten av världen.

Suger på känslan. Och kickar lite på några av bilderna från 2009 års upplaga.
Sen ville inte bloggen lägga upp fler. Ett medvetet försök att få mig att gå och lägga mig..?

trampar trampor

Publicerad 2011-06-17 23:49:50 i Allmänt,

Idag fick jag en cykel på jobbet. Som en gammal hyresgäst lämnat kvar.

En blå Mustang.

Jag älskar mitt sommarjobb.vänder blad

Publicerad 2011-06-06 00:33:35 i Allmänt,

Har anlänt till min dröm. Sitter i sängen med datorn i knät och tittar runt i mitt nya rum. Den här dagen har varit magisk. Är helt slut efter en lång dag av flyttande, bärande av elorglar och elpianon och diverse pick och pack. Sen avslutningsfesten på HBTQ-festivalen på Liseberg. Transdans och schlager för fulla muggar. Och sen en gratisöl och häng vid Näckrosdammen i solnedgången.

Men det bästa var att komma HEM till Bergsjön, att få sitta i köket och äta en ostmacka medan Sara duschade, titta sig omkring och inse att det här är VÅRT. Så länge vi vill..

Det känns konstigt att inte ligga i sin säng och vänta på att Sandra ska komma genom dörren. Men det känns också så himla bra att gå och lägga sig nu, och veta att jag imorgon bitti kommer kunna sätta mig på BALKONGEN och äta frukost i solen!!

Livet, vänner, livet! Idag är det extra stort och vackert.

Nu ska jag vila min utmattade kropp.


på väg

Publicerad 2011-06-05 00:50:49 i Allmänt,

Sista kvällen på Blackevägen. Väskorna är packade. Skåpen är tömda. Bara minnena är kvar. Idag var vi på IKEA och allt kändes bättre än någonsin. Fantastisk dag. Solsken och nuet. Första sommarkänslan inföll. Klänning och bara ben. Nu sitter jag i soffan och tittar på en dokumentär om Leonard Cohen. Borde sova och samla kraft inför imorgon. Men nu spelar han So Long, Marianne och det träffade precis rätt på känslan jag har just nu.

Imorgon bor jag här:

ÄNTLIGEN

Publicerad 2011-06-03 12:07:56 i Allmänt,

Tentan är officiellt INLÄMNAD! kan man fira det på bättre sätt än att tokdansa runt i köket till det här?Nu: packapackapackapackapacka!!!!!

mittemellan slutet och början

Publicerad 2011-06-03 01:07:52 i Allmänt,

Känner mig mörbultad i hela kroppen. Har varit fysiskt inaktiv under så lång tid nu i och med tentan och det känns verkligen i kroppen. Idag har jag suttit hela dagen framför datorn och jag känner hur min kropp skriker efter att få röra sig, dansa och känna sig levande igen. Men jag behövde verkligen den här dagen. För första gången på länge fick jag en hel dag bara för mig själv. En dag när jag inte behövde åka iväg och göra något. Jag skulle skriva min tenta. Punkt. Eventuellt packa lite. Jag kände hur ett kravlöst lugn föll över mig och jag fick vara ensam i min lilla bubbla.

Nu är tentan nästan klar. Alla fotnötter har letats upp (tänk vad mycket lättare det hade varit om jag skrivit upp det direkt..) och imorgon ska jag läsa den från början till slut med pigga och utvilade ögon. Sen ska jag skicka in den. Det kommer vara som att en grå slöja lyfts från mitt liv. Allting kommer lysa starkare, luften kommer vara friskare och lungorna kommer kännas större. Men jag har lärt mig väldigt mycket på den här tentan. Det gör att det känns värt det.

Jag såg att Kspecial hade visat Dream of life - filmen om Patti Smith som är en av mina absoluta favoritfilmer. Jag har sett den säkert sju-åtta gånger. Blir lika inspirerad varje gång. Så jag var tvungen att tätta på den på svtplay, igen. Gick runt och samlade in lite av mina saker under tiden. Imorgon måste jag börja packa på riktigt.

Nu ska jag sova.
Låter Pattis vackra vaggvisa sjunga mig till ro..

changes

Publicerad 2011-06-02 12:47:43 i Allmänt,

Igår var det min och Sandras sista kväll tillsammans här i "vår" lilla etta. Vår fina, fina etta där vi skrattat, gråtit och hostat under nio månader. Man kan säga att Sandra agerat surrogatmamma för mig. Nu, nio månader senare, är det dags att lämna över mig till min nya förälder. Nu är det dags för Sara att axla ansvaret att ta hand om denna 180 cm långa klump och bära den i sin famn.

Sandra lagade kräftstjärtspasta (vilket för övrigt är väldigt svårt att översätta till engelska. "Cancer in a can?" "It's like shellfishtails..you know?"), vi drack öl och åt glass. Sen satt jag i soffan och lagade hennes tröja medan hon sprang omkring och försökte packa inför sin Amsterdam-weekend. Och den där medvetenheten om att det var vår sista kväll låg som ett regnmoln över våra huvud. Men vi tittade aldrig upp.

Jag kommer sakna att krypa upp i hennes säng på kvällen och prata strunt. Sakna att mysa i soffan och titta på Vänner. Sakna de interna skämten, mimiken och gesterna som bara vi förstår. Och ingen kallar mig Persikan som min SandyCandy gör..

Men nu är tiden kommen för förändring. Nu har jag och Sara en underbar lägenhet som väntar på oss i Bergsjön. Jag älskar den redan. Vi fick nycklarna igår och gick runt och tittade andaktsfullt i varje rum (för vi har flera!) Den enda bristen den har är att den ligger på andra sidan stan sett från Hisingen. Från sandra..

På söndag flyttar vi. Nu har Sandra åkt iväg till Amsterdam och jag ska isolera mig i två dagar för att skriva klart tentan och packa.

Nya tider väntar. Just nu är det bitterljuvt. Jag hoppas på att kunna kapa det ordet på mitten efter ett tag och bara behålla den senare halvan..
På lördag blir det IKEA!

pepp by gnucci

Publicerad 2011-06-01 09:14:29 i Allmänt,Kom hem halv tolv igår efter spelningen med Nisennenmondai på Skjul Fyra Sex (som var GRYM! Dock snackar vi taskiga odds när alla Göteborgs prettokids med längd 180+ går på konsert med tre japanskor...Det var helt enkelt den bästa spelningen jag inte sett som jag sett)
När jag kom hem kokade jag kaffe, gick upp i hyperläge och bestämde mig för att sitta uppe hela natten med tentan. Målet var att sitta uppe när Sandra skulle gå upp runt halv sex tiden. Vid tretiden började jag dock stagnera och insåg att då jag var tvungen att gå upp åtta för att ringa vaktmästaren om nycklarna till nya lyan så var det nog läge för slafen.
Sagt och gjort, nu är jag uppe igen efter lite mindre än fem timmars sömn. Och jag är så.jääävla.trött.
Jag kan lova er att jag kommer gråta MINST en gång idag. Inte nödvändigtvis för att jag är ledsen. Mer för att det är så mycket på en och samma gång. Det är tenta, butiken, hämta nycklar, åka till lägenheten för första gången och sen "fira" sista kvällen med Sandra (vilket känns ASjobbigt..)

Ready for meltdown.

Om

Min profilbild

Jessica

Lindyhoppande klänningsnörd med passion för trevliga saker som feminism, miljö, musik, retro/vintage och kultur. Läser till en kandidatexamen i Globala Studier i staden jag kommit att älska - Göteborg. Här skriver jag om stort och smått, argt och glatt. När andan faller på.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela